Välkommen till korplaget Barbique Boys blogg!

Bland mycket annat går här att hitta anekdoter, information och analyser av våra fotbollskonster, grillade morötter och ännu inte inköpta rosa pikétröjor.

Saker såsom tabell, trupp, poängliga och bloggarkiv finns om du scrollar ner här på bloggen.

Mer info finns i vår facebookgrupp.

Trevlig läsning!

onsdag 6 maj 2009

Gryning för en fotbollsklubb

Efter en längre period av snö, tristess och potatis har solen återigen börjat värma på människorna i staden Jönköping. Folk tar på sina solglasögon, av sig sina tjocka kläder och beger sig ut i friska luften för att insupa doften av frihet. En frihet att göra lite som man själv vill. Vissa nyttjar den till att grilla, några till att bruka nicotiana och andra till att sparka boll. Endast ett fåtal människor behärskar konsten att göra dessa tre ting samtidigt. Ingen vet riktigt hur många det rör sig om men en sak är i alla fall säker; i Jönköping finns en population på inte mindre än 14 homo sapiens sapiens som klarar av det!

Dessa 14 individer klär sig i rosa och kallar sig själva för Barbiquepojkar. Varför de gör det vet ingen annan än de själva. Rykten har florerat kring att det rör sig om en förkärlek till barbeque, något som varken har bekräftats eller förnekats av pojkarna. Det har även talats om att namnvalet måste ha och göra med den höga IQ som krävs för medlemskap i Barbique, vilket inte heller det har bekräftats eller förnekats. Den mystika dimma som finns kring lagnamnet kommer således förbli lika tät som den alltid har varit.

Måhända kommer den mystiska dimman en dag att brytas upp, det är det ingen som vet. Vad vi säkert vet är emellertid att när en ny dag gryr, då finns det någonstans här på vår planet 14 unga gossar som inte gör något annat än suktar efter grill och fotboll. Gott folk, vårt äventyr är oändligt! Vägen till medaljer, entrecôte och groupies är inte utan hinder! Bryt upp, ty den nya dagen gryr. Oändligt är Barbique Boys stora äventyr!

Tilläggas bör att viss inspiration har hämtats från Karin Boyes dikt "I rörelse", vilken kan lyssnas på här.

3 kommentarer:

  1. sjukt fint skrivet:) stämmer in ganska bra ;)

    SvaraRadera
  2. Kan spelare i laget lägga upp inlägg på bloggen? jag lägger gärna upp något.schysst skrivet:D /daniel n

    SvaraRadera
  3. Givetvis kan spelare i laget få lägga upp inlägg. Adda b_winner@hotmail.com så får du inloggningsuppgifter :)

    SvaraRadera